top of page

רעיונות נפלאים לשבועות ובכלל

הגן שלנו נחלק לשתי קבוצות גיל, את הפעילויות קיימנו עם קבוצת הבוגרים, כלומר גילאי שנה וחצי עד שלוש שנים. בפעילות השבועות שלנו למדנו על מגוון הפירות והירקות, על מוצרי החיטה והחלב. התמזל מזלנו ואחותי המוכשרת שהיא גם סייעת בגן היא קונדיטורית בהכשרתה ולכן זכינו לקיים מספר פעילויות הקשורות במטעמי החג.Chen Knecht

***גבי פינת הצילום, היא הוכנה כמובן ברוח החג, כדי שכל אחד מההורים יוכל לצלם את ילדו לבוש בלבן, עם זר וטנא כמיטב המסורת... פירוט הפעילויות: ביקשנו מכל ילד שיבוא בלבן עם פרי

בגן הכנו כבר את הטנא שנעשה ממסננת של גבינת ריקוטה עגולה (קונדיטורית ששומרת חומרים מהעבודה ליצירות),

עטפנו במפה חד פעמית ירוקה וקישטנו בסרטים לידית ופרפרים ופרחים מסול.

את הפירות חתכנו באותו היום ונתנו לילדים לטעום משלל הפירות תוך כדי וארזנו בכלי חדפעמי

בתוך הטנא היחד עם כפית.את עוגת הגבינה פירורים הכנתי עם הילדים כאשר הפעילות היתה מלווה בהסבר מאיפה כל מוצר מגיע (חיטה, חמאה, גבינה, שמנת..)היחשפות למרקמים שונים כמו פירורי הביסקוויט והקצפת. נתתי להם לחוש ולטעום ולהרכיב את הקינוח בתוך כוס.

בסוף היום הם קיבלו כוסית גבינה פירורים עם כפית.

את המילקי למעשה, רקחתי לבד (נדרשים כיריים להכנה)ואחכ הכנתי איתם ביחד את הקצפת והיתה לנו חוויית טעימות תוך כדי. כמובן שחשבנו בעקיפין לבחון את הילדים דרך הטעימות (מכפית וכוסית קטנה) ולבדוק את המוטוריקה שלהם ואת קשר ה״עין-יד״ שלהם ❤️את עמדת הצילום הקמנו במחשבה לקרב את ההורים עם הילדים לחוויה משותפת (אני ואחותי ואחי תמיד זכרנו את תמונת שבועות בחצר מחוץ לבית בכל שנה

), ליצור חוויה אינטימית בין הורה וילד, לא כחלק מקבוצה- אחד על אחד. לקחתי מפה חדפעמית ירוקה וגזרתי את הכיתוב, ניילנתי (כדי שיחזיק גם לעוד כמה שנים), ו עיטרתי בפרחים ופרפרים מספוג וסול. היום למעשה, סגרנו את נושא שבועות ובגלל שנשארו לנו פירורי ביסקוויטים מהמעדן גבינה פירורים, הכנו כדורי שוקולד וגילגלנו בין הידיים (פעילות מוטורית נהדרת), כמובן שלא יכולנו להתאפק וגם טעמנו תוך כדי. קישטנו בסוכריות וכל ילד לקח לו כדור הביתה.

רעיונות מומלצים:

bottom of page